A bizományos használt autó
2021.06.16.
használt autó vásárlás
Hogyan vásároljunk használt autót?
2021.07.26.

GYIK – Autó állapotfelmérés

faq, gyakran ismételt kérdések

Úgy gondolom, érdemes lenne összefoglalnom pár mondatban azokat a kérdéseket, melyeket a leggyakrabban kapok az ügyfelektől. Ez tehát a GYIK- Használt autó állapotfelmérés.

Tegeződve írom a következő sorokat, remélve, hogy senki számára nem lesz visszatetsző. Ha Neked is kényelmes így, tegeződjünk. Ha mégis inkább magázódnál, tiszteletben tartom.

 

A megrendelés menete

A legegyszerűbb, ha felhívsz. Pláne, ha holnapra szeretnél időpontot. Emailben is egyeztethetünk, viszont reggel és este tudok csak a gép elé leülni, így válaszolni is akkor fogok. Ha részt vennél az átvizsgáláson, akkor egy cím kell nekem, ahol az autót árulják. Fontos infó lehet még a kiszemelt járgány típusa. Megbeszélünk egy időpontot és kész is vagyunk. Kb. másfél perc az életedből. Ugyanez mehet emailben is, de még egyszer, ha sürgős, akkor telefon.

Ha emailben keresel meg, kérlek, akkor is írj egy telefonszámot. Könnyebb lesz megtalálnunk egymást a kereskedés előtt és nem kell piros rózsát tartani a kezünkben, hogy megismerjük a másikat.

autorevizor állapotfelmérés

Időpontok

Általában 1-2 napra tudok előre időpontot biztosítani. Pénteken valószínűleg már csak hétfőre lesz.

Ha megbeszélünk egy állapotfelmérést, megköszönöm, ha pontosan érkezel. Ha délben találkozunk, akkor én délben ott leszek. Sőt inkább kicsit előbb. Nem negyed egykor. Nem is fél egykor. Ez számomra elfogadhatatlan. A pontosság a királyok udvariassága. Légy király!

Sajnos csak egy van belőlem (sokak szerint ez szerencse), így az időm véges. Jelen pillanatban csak Pest megye és Budapest a szolgáltatási terület. De keress nyugodtan ha vidékről van szó, ha mégis van rá lehetőség, megoldom. Ha nincs, akkor legalább néhány jó tanácsot megpróbálok adni.

Munkaidő. Igen, van. 8-18-ig hétköznap. Hétvégén 8-14-ig. Ez hét nap, napi tíz óra plusz kétszer hat. Nem kevés. Kérlek, tisztelj meg azzal, hogy ebben az intervallumban keresel telefonon. Este kilenckor, vagy hétvégén a grillpartin már semmi kedvem autókról beszélgetni. Emailt bármikor írhatsz.

 

 

Kommunikáció

És igen, a telefon. Átvizsgálás közben nem mindig tudom fölvenni. Egyik ok, hogy figyelni kell. Nem lehet felületesen átvizsgálni egy autót. A diagnosztikánál sokszor tizedek, századok jelentenek különbséget jó és rossz között. Ha olyan a szitu felkapom, de ha nem, akkor egy órán belül visszahívlak.

gyik-használt autó állapotfelmérés

Az állapotfelmérés lemondása

Igen, ez ingyenes. Egészen addig a pillanatig, amíg el nem indulok a címre. Onnantól fogva kiszállási díj fizetendő. Ezért is érdemes felhívni a kereskedőt 2-3 órával az érkezésünk előtt egy utolsó egyeztetésre. Ez a Te feladatod.

Ha ügyfél jelenléte nélküli az átvizsgálás, akkor ez az én kockázatom. De én minden esetben hívom az eladót, hogy meg van-e az autó.

Ha előre utaltad az összeget, és menet közben eladták a kiszemelt példányt, akkor ez esetben két megoldás van. Vagy visszautalom hiánytalanul, vagy áttesszük egy következő autó állapotfelmérésére.

 

Tanácsadás

És igen, ez is ingyenes. Szívesen segítek telefonon, emailben. A Facebook Messengert inkább hagyjuk. Gyors egyeztetésre kiváló, már ha megkapom az üzenetet.

Úgy gondolom az email a legalkalmasabb erre a célra. Viszont ha megbeszéltük, hogy városba nem alkalmas a turbódízel a srácokat suliba vinni, akkor a tizenharmadik üzenetedbe ne HDi motoros autókról kérjél véleményt…

Csak annak tudok segíteni, aki hagyja is. Jelen pillanatban 34 cikk van itt az oldalamon, olvassatok! De íme, a néhány szerintem legfontosabb:

 

Az autókról

Sajnos nem tudunk olyan autót venni, amelyikre két évig nem kell költeni.( Valós ügyféligény)

Ez esetben javaslom Uri Gellert vagy Lui Padrét megkeresni, talán ők tudnak segíteni.

A legtöbb autónál olajcserével, egyes típusoknál vezérléscserével kezdődik közös életünk. És akkor is, ha egy félbetépett szalvétára rá van írva, hogy mikor cserélték a vezérlést… Egy működő szerviz számlája és munkalapja már hihető, viszont egy telefonos lekérdezés itt sem árt.

A sokszor hangoztatott ökölszabály itt is érvényes, 150-200 ezer Forint maradjon a zsebben a felmerülő költségekre.

Ez volt tehát a GYIK- Használt autó állapotfelmérés, remélem tudtam segíteni a vásárlásban.

Használt Autó átvizsgálás-mém