GYIK

Autó állapotfelmérés
Gyakran ismételt kérdések

Használt autó állapotfelmérés GYIK - úgy gondolom, érdemes lenne összefoglalnom pár mondatban azokat a kérdéseket, melyeket a leggyakrabban kapok az ügyfelektől. Tegeződve írom a következő sorokat, remélve, hogy senki számára nem lesz visszatetsző. Ha Neked is kényelmes így, tegeződjünk. Ha mégis inkább magázódnál, tiszteletben tartom.
A megrendelés menete

A legegyszerűbb, ha felhívsz. Pláne, ha holnapra szeretnél időpontot. Emailben is egyeztethetünk, viszont általában reggel és este tudok csak a gép elé leülni, így válaszolni is akkor fogok. Ha részt vennél az átvizsgáláson, akkor egy cím kell nekem, ahol az autót árulják. Fontos infó lehet még a kiszemelt járgány márkája, évjárata, motortípusa. Megbeszélünk egy időpontot és kész is vagyunk. Kb. másfél perc az életedből. Ugyanez mehet emailben is, de még egyszer, ha sürgős, akkor telefon.

Ha emailben keresel meg, kérlek, akkor is írj egy telefonszámot. Könnyebb lesz megtalálnunk egymást a kereskedés előtt és nem kell piros rózsát tartani a kezünkben, hogy megismerjük a másikat.

A fizetés történhet készpénzben, kártyával a helyszínen, vagy előre utalással, számla alapján – ha külföldön vagy Revolut is szóba jöhet.

Ha magánszemély az eladó kérdezd meg, hogy mikor ér rá megmutatni az autót. Este hétkor és vasárnap nem tudom megoldani az átvizsgálást. Mindig előre egyeztetett időpontban érkezem. Pontosan. Az aznap megmondom, hogy mikor érek rá, típusú emberekkel nem tudok zöldágra vergődni – gyakori tapasztalat.

Fontos!
Az átvizsgálás után – ha nem vagy jelen – MINDIG megkereslek telefonon, és elmondom érthetően, hogy mi a véleményem az autóról. Megvehető e vagy sem. Ez az egyik leglényegesebb mozzanat, nem mindenki megy el egy diagnosztikai jelentésen, vagy rétegvastagságmérési jegyzőkönyvön.

Általában 1-2-3 napra tudok előre időpontot biztosítani. Pénteken már biztos, hogy csak hétfőre lesz.

Ha megbeszélünk egy állapotfelmérést, megköszönöm, ha pontosan érkezel. Ha délben találkozunk, akkor én délben ott leszek. Sőt inkább kicsit előbb. Nem negyed egykor. Nem is fél egykor. Ez számomra elfogadhatatlan, nem tehetem meg a következő ügyféllel, hogy kések. A pontosság a királyok udvariassága. Légy király!

Sajnos csak egy van belőlem (sokak szerint ez szerencse), így az időm véges. Jelen pillanatban csak Pest megye és Budapest a szolgáltatási terület. Ez nem változott, itt is és az Áraink oldalon is jelzem ha másképp lenne. Még mindig nem változott. Ha felhívsz akkor sem. Sajnos nincs időm messzebb menni. És igen tudom, hogy hány kilométerre van Fehérvár, Tatabánya és Kecskemét.

Igen, van. 8-18-ig hétköznap. Szombaton 8-13-ig. Ez hetente hat nap. Napi tíz óra hétköznaponként, plusz a szombati öt= 55 óra egy héten. Nem kevés. Kérlek, tisztelj meg azzal, hogy ebben az intervallumban keresel telefonon. Este kilenckor, vagy a vasárnapi grillpartin már semmi kedvem autókról beszélgetni- csak a barátaimmal. Ha sürgős hétfői, keddi állapotfelmérést szeretnél egyeztetni, kereshetsz hétvégén is telefonon – de kérlek ne ilyenkor vitassuk meg miért nem javaslom a dízelt városba. Emailt bármikor írhatsz, szombaton-vasárnap igyekszem gyakrabban ránézni.

És igen, a telefon. Átvizsgálás közben nem mindig tudom fölvenni. Egyik ok, hogy figyelni kell. Nem lehet felületesen átvizsgálni egy autót – a tiédet sem telefonálás közben fogom ellenőrizni. A diagnosztikánál sokszor tizedek, századok jelentenek különbséget jó és rossz között. Ha olyan a szitu felkapom, de ha nem, akkor egy órán belül visszahívlak. Ha négyszer hívsz egymás után az nem segít… SMS-re nem tudok válaszolni, mire bepötyögök egy üzenetet, addig szóban háromszor elmondom ugyanazt.

Igen, ez ingyenes. Egészen addig a pillanatig, amíg el nem indulok a címre. Onnantól fogva kiszállási díj fizetendő. Ezért is érdemes felhívni a kereskedőt 2-3 órával az érkezésünk előtt egy utolsó egyeztetésre. Ez a Te feladatod.

Ha ügyfél jelenléte nélküli az átvizsgálás, akkor ez az én kockázatom. De én minden esetben hívom az eladót, hogy meg van-e az autó.

Ha előre utaltad az összeget, és menet közben eladták a kiszemelt példányt, akkor ez esetben a megoldás, hogy felhasználjuk egy következő autó állapotfelmérésére – hat hónapig bármilyen autóra a szolgáltatási területen belül.

És igen, ez is ingyenes volt, de sokan visszaéltek vele. Sajnos már nem tudok ilyesmiben segíteni – viszont mivel volt/van rá igény 30.000 Forintért elérhető ez a szolgáltatás. Ez egy óra időtartam (telefonon) – akár több részletben is – és 10-15 email. Természetesen ez csak egy ajánlás, nem fogom stopperral mérni az időt, és számolgatni az emaileket.

És, hogy miért is van ez? Mert tudom, hogy csak tíz percet kéne beszéljünk, de napi 10-15 ilyen telefon órákat vesz el az életemből. Az internet végtelen tudása a rendelkezésedre áll, használd ki. Szívesen segítek telefonon, emailben- határok között. Az időm véges, nem tudok átnézni 30 hirdetést, vagy 15-20 emailre válaszolni ügyfelenként. Ha nagyjából tudod mit szeretnél nagyon szívesen terelgetlek a helyes útra – ez ingyenes továbbra is.

A Facebook Messengert, Vibert és társait nem használom munkára, egyszerűen képtelen vagyok 5-6 platformon követni a kérdéseket, megrendeléseket. Nagyon figyelek arra, hogy amit ígértem, az úgy is legyen- ezért is kérem email-ben a megkereséseket. SMS-re nem tudok reagálni. Elolvasom de a kommunikációnak ez egy nagyon korlátozott formája. Ráadásul menet közben kihangosítóval tudok telefonálni, de szöveges üzenetet nem írhatok.

Carvertical és hasonló lekérdezős oldalakat kerüljük. Azon a pénzen vegyél egy lottószelvényt inkább. Itt egy video arról, hogy miért nem javaslom. Mellesleg 18.30-tól én is osztom az észt: Becsületesnepper: Megkeresett a Carvertical

 

Csak annak tudok segíteni, aki hagyja is. Jelen pillanatban rengeteg folyamatosan frissülő blogbejegyzés van itt az oldalamon, több mint ötven cikkem a Totalcar, és még néhány az InStyle Men oldalán, olvassatok! Nagyon sok kérdésre itt van a válasz. De íme, a néhány szerintem legfontosabb:

Sajnos nem tudunk olyan autót venni, amelyikre két évig nem kell költeni.( Valós ügyféligény volt)

Ez esetben javaslom Uri Gellert vagy Lui Padrét megkeresni, talán ők tudnak segíteni. Esetleg az orákulum a Mátrixból…

A legtöbb autónál olajcserével, egyes típusoknál vezérléscserével kezdődik közös életünk. És akkor is, ha egy félbetépett szalvétára rá van írva, hogy mikor cserélték a vezérlést… Egy működő szerviz számlája és munkalapja már hihető, viszont egy telefonos lekérdezés itt sem árt.

A sokszor hangoztatott ökölszabály itt is érvényes, 150-200 ezer Forint maradjon a zsebben a felmerülő költségekre. Legyen egy jó, megbízható szerelőd! Ha nincs akkor az autód márkájának megfelelő Facebook csoportban kérj segítséget, hogy kit ajánlanak.

Ez volt tehát a – Használt autó állapotfelmérés GYIK – remélem tudtam segíteni a vásárlásban.