Néhány szó rólam…

Elektromos BMW i3 diagnosztika, átvizsgálás
A múlt

Az AutoRevizor története és a kezdetek.

A kilencvenes évek közepétől kerültem szorosabb kapcsolatba az autók és a használt autók világával. Sokat jártunk Németországba kocsikért. Később Hollandia és Belgium illetve Anglia is ígéretesnek bizonyult gépjármű behozatal szempontjából.

És lehet, hogy furcsán hangzik, de itt tanultam legtöbbet az eladói trükkökről… mert nem mindig tősgyökeres helyi kereskedőtől vásároltunk és ennélfogva észnél kellett lenni…

De időközben a kétezres évek közepén egy kb. 20 gépkocsiból álló flotta felállítását végeztem el. Mivel minden autót én szereztem be, jellemzően Németországból és saját lábon hazahozva. Így ez meglehetősen kalandos időszaknak bizonyult, de ezt is hasznomra tudtam fordítani a későbbiekben.

Ezt követően indítottunk egy saját szervizt is, ahol a diagnosztikai ismereteimet tudtam elmélyíteni és ezt a tudást azóta is igyekszem folyamatosan bővíteni.

Így többféle műszerrel is volt szerencsém dolgozni, mert kütyümániámnak köszönhetően mindig ragaszkodtam a legújabb eszközökhöz vagy szoftverekhez.

autorevizor állapotfelmérés

De véleményem szerint csak akkor tudunk előre lépni bármilyen területen, ha a komfortzónánkból ki tudunk szakadni és vágyjuk az újat, a jobbat.

Eddigi életemben mindig ez vitt előre, és ezt tartottam szem előtt.

A flottakezelés után ismét használtautó importtal kezdtem foglalkozni. Leginkább fiatal autókkal és licitoldalakon beszerezve. Mert már nagyon nem fűlött a fogam az utazás okozta stresszhelyzetekhez és sokkal jobb minőséget találhattam a nagy európai cégek által üzemeltetett webhelyeken. Azonban itt is résen kellett lenni, mert ez a szegmens sem fenékig tejfel…

A jelen és a jövő

De eközben egyre több felkérés érkezett diagnosztikára és vásárlás előtti állapotfelmérésekre. Először csak barátok és ismerősök, majd az ő ismerőseik által is. És így tovább… Mint a tóba dobott kő aminek a hatása tovább gyűrűzik.

És tulajdonképpen ezt követően, 2018 végén döntöttem úgy, hogy a piaci trendeket, igényeket követve elindítom az AutoRevizor szolgáltatását.

Mivel egész életemben szolgáltatással foglalkoztam, így tudom mi kell az ügyfeleimnek, és igyekszem megadni.

Szeretnék segíteni  autót venni és szeretném “fehéríteni” a használt autó piacot. Bár tudom, hogy ez nagyon sok munka, de én készen állok…

Olvassák-olvassátok a blogbejegyzéseket, mert igyekeztem az írásokat úgy összeállítani, hogy az autóvásárlás témakörében mindent érintsünk egy kicsit, és segítséget nyújtson annak aki nem mozog otthonosan a témában. Mert tudom, hogy igazán könnyű elveszni a hirdetések rengetegében.

Mivel már 2021-et írunk, ideje frissítenem.

Az elmúlt három évben rengeteg autót volt szerencsém átvizsgálni. Találkoztam érdekesebbnél-érdekesebb emberrel, legyen az Ügyfél, kereskedő vagy magáneladó. Sok esetleírást olvashattok a Blogon, néhány jótanáccsal megfűszerezve.

A sok blogbejegyzésnek és talán a munkámnak eredményeként egy megtisztelő felkérést kaptam a Totalcar csapatától, hogy ha nincs ellenemre, írjak cikkeket az érdekesebb eseteimről. Természetesen erre nem lehet nemet mondani, így már írásaimmal ott is találkozhattok. Az igazat megvallva így az itteni blogra kevesebb időm jut, de igyekszem…

Az alábbi linken pedig egy rendkívül jó hangulatú Égéstér (a Totalcar podcast adása) beszélgetést hallgathattok meg.

 

Az AutoRevizor az Égéstér adásában 

 

Üdvözlettel,
Laczkó István, Autórevizor