2021.12.01.

Használt autó állapotfelmérés az eladó részére

mercedes cla állapotfelmérés

A használt autó állapotfelmérés kicsit másként.

Egyre gyakrabban érkezik olyan felkérés, amiben az eladó vizsgáltatja át értékesíteni kívánt autóját. Ebben is segít az Autórevizor.

Néhányan (felelős gondolkodású polgártársaink) pusztán a tisztánlátás kedvéért; van-e hibája az autónak- ha igen, azt megjavíttatom, kicseréltetem stb., vagy egyszerűen csak korrekt módon feltüntetem a hirdetésben. Ha tisztában vagyunk vele, mit árulunk- felesleges köröket elkerülendő, eladást meggyorsítandó- segít a pontosabb beárazásban is.

Sokan már úgy hirdetik meg az autót, hogy mellékelik az állapotfelmérés eredményét, mások pedig az eladók láttán döntöttek úgy, hogy felméretik az autót.

Sajnos van az a szituáció, amikor úgy érzi az ember, hogy első a biztonság. Péter is így volt ezzel, amikor az eladni kívánt autóját megnézte egy népes csapat (két autóval érkezett 6-8 fő), akik szerették volna megvásárolni. Ügyfelem nagyon helyesen az átvizsgálás mellett döntött, amit közvetlenül az átvétel előtt, a vevőjelöltek jelenlétében végeztem el. Egy-két apró hibán kívül nem is találtam mást a jól karbantartott autón, örült mindenki.

És ugyan mivel tudná az ember jobban bizonyítani, ha nem egy állapotfelméréssel, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy tájékoztassa a vevőt az autó aktuális állapotáról, esetleges hibáiról.

Vagyis nincsen reklamáció például az alábbi esetekben:

  • kiherélt katalizátor
  • kiütött részecskeszűrő
  • korábbi sérülések
  • hengerfejes motor

Fel sem merülhet a ’mondta-nem mondta az eladó’ dilemma.

használt autó állapotfelmérés

A fentiek csak kiragadott példák, az Autó Átvizsgálás oldalon megtaláljátok a helyszíni autó állapotfelmérés metodikáját. Az oldalt olvasva látszik, hogy szinte nincsen olyan pontja a gépjárműnek, amit ne érintene a vizsgálat.

Autó átvizsgálással a csalók ellen

Ezzel tulajdonképpen azonnal elejét vesszük az olyan fajta csalásoknak, amikor is valamilyen vélt hibára hivatkozva visszahozzák az autót. Egy jól dokumentált átvizsgálással szemben esélye sincs az ilyen piszkos kis trükköknek.

Az elmúlt években több olyan csalássorozatról olvashattunk, amikor is a vevők elvitték a megvásárolt autót és pár óra múlva telefonáltak, hogy lerobbantak az autópálya mentén. Vagy hengerfejességre hivatkozva hozzák vissza a korábban megvásárolt autót. Persze szó nincs hengerfej problémáról, egyszerűen egy kis olajat töltenek a kiegyenlítő tartályba.

És itt jön a pszichológiai hadviselés, hangosan ordítozva, fenyegetőzve elérik, hogy „árengedményt” kapjanak a javításra. Ez nem ritkán 3-400 ezer forint is lehet, az autó árának függvényében. Persze szó nincs javításról, másnap már hirdetik is az autót kitakarítva, szilikonozva, néha kisebb óraállással. És máris kerestek a 600 ezres autón majd félmilliót…

Szerencsére egy-két hasonló módszerrel dolgozó társaságot fülön csíptek a rendőrök, akik azóta jól megérdemelt büntetésüket töltik. Itt olvashattok róla: Elfoghatták a használtautó-eladókat átverő csalókat

A helyszíni használt autó állapotfelmérés az Autórevizorral megoldás ezekre a problémákra, de talán a leendő vevők bizalmát is könnyebb elnyerni egy átvizsgáltatott, őszinte állapotú autóval.

Cikk megosztása:

Hasonló tartalmú cikkek

Sztorik

1 júl 2024

Autókereskedések, ahol nem vernek át

Autókereskedések ahol nyugodtan vásárolhatsz. Léteznek ilyen helyek Magyarországon? Ennek próbálunk most utánajárni.

Egyéb, Sztorik

1 jún 2024

A próbakör

A próbakör az autóvásárlás egyik fontos eleme. A hosszú évek alatt találkoztam már pár furcsa esettel, hoztam nektek egy csokorra valót.

Sztorik, Tippek

1 máj 2024

Az autóvásárlás aranyszabályai

Az autóvásárlás misztikuma megoldódott! Hölgyeim és Uraim, csak itt nálunk a megfejtés, itt a tuti módszer csak Önöknek, csak ezen a csatornán! – konferálná be szegény, nemrégiben elhunyt Horst Fuchs egy mindent vágó konyhakés és egy brill fülbevaló között a nagy hírt, miszerint az AutoRevizor megtalálta az autóvásárlás titkát. De nem így van. Viszont remélem […]