2020.01.10.

Első bejegyzés, avagy dobós a cég?

Old car-autorevizor

Üdvözletem Mindenkinek az AutoRevizor első blogbejegyzése alkalmából.

Eljutottam hát odáig, hogy klaviatúrát ragadjak, és az ügyfelek, barátok biztatására nekiálljak blogolni. Ne várjatok tőlem Rejtői humort és Shakespeare-i fordulatokat, de a hosszas szakmai értekezéseket is kerülni fogom.

Rövid esetleírásokat szeretnék könnyedebb stílusban tálalni… Természetesen a szereplők nem lesznek felismerhetőek. Ez vonatkozik az ügyfelekre és a kereskedésekre egyaránt.

Sokan kérdezik a véleményem egy-egy telepről, kereskedésről. Természetesen van, de szeretném leszögezni, hogy ha egyszer egy rossz autót találtunk egy kereskedésben, vagy éppen jót, az nem jelenti azt, hogy legközelebb is így fog történni. Viszont van így is egy-két olyan kereskedés ahova nem megyek autót vizsgálni- hosszú évek tapasztalata alapján.

Kezdésnek javaslom használni a Google/Facebook keresőjét az adott kereskedésre. Ha van már minimum 10-15 db értékelése, az relevánsnak mondható. Természetesen ez sem jelent 100%-os bizonyosságot, de iránymutatásnak megteszi. Az itt látott esetleges ügyfélpanaszokra érkezett válaszok előrevetítik a cég panaszkezelési hajlandóságát…

Rendkívül fontos lecsekkolni, hogy valójában kitől is vesszük az autót. Az átverés leggyakoribb módja, hogy X cégé a telephely és Y Kft bizományba letette az autót. Ebben az esetben valószínűleg semmiféle garanciát, szavatossági igényt nem fogunk tudni érvényesíteni. Kivétel, ha Y Kft leinformálható, valós, működő társaság. Ha ezt a kérdéskört feszegetve vicsorgást, vállvonogatást kapunk az értékesítőtől, akkor engedjük el az adott autót.

Ha ezzel megvolnánk,  nézzük meg az adásvételi szerződést.  Négy példányos, önátírós, nyomtatványboltban cca 100 Ft/db. 

A nagy kérdés, hogy ki az eladó?  Ha Jürgen Németországból, akkor van egy rossz hírem… Az esetleges szavatossági igénynek búcsút inthetünk, és ha ÁFA csalás eset forog fenn, akkor akár az autónak is.

Mindig az legyen az eladó, akitől a gépjárművet vesszük! 

Ne higgyünk a mesének, hogy így egyszerűbb, meg különben is adó szempontjából jobban jár mindenki. Ja. Mindenki. De leginkább a nepper, aki ebben az esetben nagy valószínűséggel az áfát sem fizeti meg a behozott autóra.

És így leszünk mi is adócsalók. Jóhiszeműen. Vagy inkább bután, ezt mindenki döntse el maga.
A törvény nem ismerete nem ment fel az esetleges szankciók alól.

Egy két év múlva akár a NAV is kopogtathat, az autó után befizetendő áfa után kedvesen érdeklődve. Ugyanis mi leszünk az egyetlen utolérhető személy ebben az ügyletben. Hisz papíron nekünk adta el a fent említett Jürgen az autót…

Ezért az AutoRevizor jótanácsa, hogy gépjárművet így Ne vegyünk!

Cikk megosztása:

Hasonló tartalmú cikkek

Egyéb, Sztorik

1 jún 2024

A próbakör

A próbakör az autóvásárlás egyik fontos eleme. A hosszú évek alatt találkoztam már pár furcsa esettel, hoztam nektek egy csokorra valót.

Sztorik, Tippek

1 máj 2024

Az autóvásárlás aranyszabályai

Az autóvásárlás misztikuma megoldódott! Hölgyeim és Uraim, csak itt nálunk a megfejtés, itt a tuti módszer csak Önöknek, csak ezen a csatornán! – konferálná be szegény, nemrégiben elhunyt Horst Fuchs egy mindent vágó konyhakés és egy brill fülbevaló között a nagy hírt, miszerint az AutoRevizor megtalálta az autóvásárlás titkát. De nem így van. Viszont remélem […]

Sztorik

1 ápr 2024

Helyek, ahol nem akarsz autót venni

Kerülendő nepperek, avagy vannak kereskedések, ahova nem szívesen megyek. Nem tudom miért, talán rossz a hely karmája, talán idegesítő a személyzet. Vagy az autók nyolcvan százaléka egyszerűen kritikán aluli. Viszont azt sem mondhatom az ügyfélnek, hogy nem szeretek ide járni, nézzünk máshol autót, mert lehet, hogy itt lesz élete vétele. Persze, ha már tendencia, hogy […]