2021.01.02.

Véget ért 2020

véget ért 2020

Véget ért 2020 sokak által elátkozott éve. Való igaz, rengeteg tragédia történt idén, elvesztettünk nagy művészeket, sportolókat, szívünknek kedves embereket, és gyökeresen megváltoztak mindennapjaink is.

Néha az volt az érzésem, hogy egy ’zs’ kategóriás poszt-apokaliptikus filmet nézek. Ami csak nem akar véget érni.

De történtek jó dolgok is, mi most koncentráljunk ezekre – és az autók világára.

Az autorevizor második éve futott végig, szerencsére a megrendelői oldalról töretlen bizalommal, amit ezúton is köszönök mindenkinek.

 

Nagyon sok érdekes és értékes embert ismertem meg munkám során, legyen az kereskedő vagy autót vásárló ügyfél.

Sok kereskedésben partnerként kezelnek, nem a szükséges rosszat látják az állapotfelmérésben, hanem a vásárlói igények kielégítését. Illetve egy-egy felfedett hiba kijavításának lehetőségét, még mielőtt a vevő elvinné az autót.

Persze megvannak azok a kereskedések is, ahol nem kifejezetten örülnek az autóvizsgálatnak…

Itt azért kicsúszik egy-egy nyomdafestéket nem tűrő kifejezés. Esetleg egy- megint nem adunk el autót ma- mondat is elhangzik.

És végül azok a kereskedések, nagyobb telepek zárják a sort, ahova inkább már nem megyek. Fölösleges. Miért? Estig sorolhatnám:

  • áfacsalás, dobós cégről árult autók
  • többszöri bukás tekert kilométerórával
  • szétrohadt, szétesőfélben lévő autók
  • nem a hirdetésben megjelölt autót árulják
  • hazudnak, hazudnak, hazudnak…

 

A versenytársak

Véget ért 2020 és pár szót ejtenék a gombamód szaporodó konkurenciáról is. Volt szerencsém az elmúlt év során néhány kollégával találkozni munka közben. Van köztük 2-3 régóta ténykedő, komoly szaktudással rendelkező szakember.

Aztán van az új hullám, a tavaly megalakult 4-5 „szolgáltató”…

Hát velük már akadt némi konfrontációm. Gusztustalan módon másolták a weboldalam szövegeit, a hirdetések szlogenjeit. Ha valaki olyan hülye, hogy nem tud egy weboldalra szöveget kitalálni, hirdetést létrehozni, akkor miért vállalkozik, miért így, s próbál felkapaszkodni a másik hátán?

Félre ne értsetek, nem az a bajom, hogy van konkurencia. A konkurencia jó! Ettől leszünk jobbak, ettől lesz magasabb színvonalú a szolgáltatás. Ráadásul nagy a piac, napi 2-3000 adásvétel történik egy nap. Ebből jut minden piaci résztvevőnek.

Szerintem inkább össze kéne tartanunk, fognunk, akár információt cserélnünk. Egy ideális világban ez működne, ennek kéne működnie. Remélem nem csak utópia…

 

Sőt, van olyan kolléga akit nagyon szívesen ajánlok magam helyett, ha már nagyon be vagyok táblázva, esetleg távoli a cím, és tudom, hogy neki van érdekeltsége a környéken. Ezzel is kiszolgálom az ügyfelemet. Igaz én nem keresek pénzt vele, de legalább segítettem. És ez jó érzés, majd jön a következő ügyfél, abból lesz bevétel.

A weboldalamat saját magam írom, optimalizálom. Nincsen mögöttem marketingcsapat, saját fotókkal dolgozom, amik ugyan nem csili-vili stockfotók, viszont a valóságból táplálkoznak. A blogbejegyzések megtörtént esetek, egy csepp színezés sincsen benne. Ahogy mondani szokták, az élet nagy rendező…

 

Véget ért 2020

és néha, egy-egy jobban sikerült nap után, ahol jó autókat sikerült átnéznem, kezdem azt hinni, hogy tisztul a piac. De azután a valóság kijózanító.

rozsdás nyúlvány

Igazából, amíg a vizsgarendszer olyan amilyen, és mindenféle szart át lehet tolni műszakin, addig sajnos nem lesz változás. Sokszor olyan autókat nézek át, amit próbakörre sem vagyok hajlandó kivinni. És ezeket a balesetveszélyes roncsokat árulják. Érvényes műszaki vizsgával. És mindig lesznek, akik megveszik.

Attól tartok ez 2021-ben sem lesz másképp. De dolgozunk rajta, hogy jobb legyen.

Boldog új évet kívánok!

véget ért 2020

Cikk megosztása:

Hasonló tartalmú cikkek

Egyéb, Sztorik

1 jún 2024

A próbakör

A próbakör az autóvásárlás egyik fontos eleme. A hosszú évek alatt találkoztam már pár furcsa esettel, hoztam nektek egy csokorra valót.

Sztorik, Tippek

1 máj 2024

Az autóvásárlás aranyszabályai

Az autóvásárlás misztikuma megoldódott! Hölgyeim és Uraim, csak itt nálunk a megfejtés, itt a tuti módszer csak Önöknek, csak ezen a csatornán! – konferálná be szegény, nemrégiben elhunyt Horst Fuchs egy mindent vágó konyhakés és egy brill fülbevaló között a nagy hírt, miszerint az AutoRevizor megtalálta az autóvásárlás titkát. De nem így van. Viszont remélem […]

Sztorik

1 ápr 2024

Helyek, ahol nem akarsz autót venni

Kerülendő nepperek, avagy vannak kereskedések, ahova nem szívesen megyek. Nem tudom miért, talán rossz a hely karmája, talán idegesítő a személyzet. Vagy az autók nyolcvan százaléka egyszerűen kritikán aluli. Viszont azt sem mondhatom az ügyfélnek, hogy nem szeretek ide járni, nézzünk máshol autót, mert lehet, hogy itt lesz élete vétele. Persze, ha már tendencia, hogy […]