2023.01.01.

2022 legjei – Autorevizor – Autó átvizsgálás és Állapotfelmérés

totalcar-autorevizor

Az autó átvizsgálás és állapotfelmérés felől nézve azért jobb volt az év, mint a használtautó piac szempontjából. Nálunk viszonylag egyenletesen alakult ez az időszak. Véget ért tehát a 2022-es esztendő is. Amúgy szigorúan a számok felől nézve, a használt autó eladási adatok alapján nem zártak rossz időszakot a kereskedők, de egész évben kifejezetten hektikus volt a kereslet és a kínálat alakulása. Néha megőrült a piac és mindenki autót akart venni, máskor pedig hetekig pangott az üzlet a kereskedők/eladók szerint. Ezt sok minden befolyásolta; a chiphiánytól kezdve, a háborún át, a forint ingadozásáig, a nyersanyaghiány, az emelkedő rezsiköltségek és még sorolhatnánk.

Azt hiszem, elmondhatom, hogy volt már sikeresebb, jobb éve is a világnak, Magyarországnak. Személy szerint nekem nincs okom panaszra, az ügyfelek megtalálnak, tudok is nekik segíteni és ez a legfontosabb. Éppen ezért rengeteg sztori, történet gyűlt össze, a jobbakat olvashattátok is a Totalcaron.

 

Nézzük hát meg röviden 2022 legjeit.

A legjobb átvizsgált autó

Nehéz a döntés, talán a Maserati Ghibli és a Tesla Model 3 viszi a prímet. Mindkét ügyfelem megvásárolta az autót, hála az előző gondos gazdáknak. De zárójelben azért jegyezzük meg, hogy a Maserati négy fékcseréjének árából is lehet használható autót találni/venni. Nagy élmény volt velük a próbakör is… Vagy ide kívánkozik még az 1989-es BMW 520i és az új full elektromos BMW iX3. Ezúton is várom a hasonló megkereséseket!

 

autó átvizsgálás állapotfelmérés

A legrosszabb autó

Itt egyet nem is tudok választani, annyira erős a verseny. Talán a kerti nepper, akinek három autóját is átvizsgáltam, a szétrohadt Mazdával az élre kívánkozik, vagy a visszatekert, kiütött részecskeszűrős, rohadó i30, vagy a Prius Plus, aminek átvizsgálása után engem fenyegettek feljelentéssel, és majd’ egy hónapig zaklattak telefonon, esetleg az az Amerikából behozott Prius, amire rádőlt a Szabadság-szobor

 

autó átvizsgálás állapotfelmérés  autó átvizsgálás állapotfelmérés

 

A legjobb ügyfél

Mindannyian, és köszönöm a bizalmat. Sok alkalommal nem is jutottunk el az átvizsgálásig, mert nagyon messze volt a kiszemelt autó, de ilyenkor is sikerült legalább jótanácsokkal szolgálnom- esetleg ajánlanom olyan kollégát, aki megoldotta az állapotfelmérést. Nagy öröm, ha ilyenkor, vagy egy-egy sikeres átvizsgálás után kapok visszajelzést, hogy milyen jó autót sikerült venni. Látom, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek családok, és mennyire nagy szükségük van egy megbízható autóra – nagy kihívás, hogy ilyenkor a lehető legkevesebb átvizsgálással találjuk meg a legjobb autót.

 

autorevizor

A legrosszabb ügyfél

Ilyen nem volt… na jó egy-kettő. Az autó átvizsgálás és állapotfelmérés megrendelői, majd a munka napjának reggelén azt lemondók – volt 2022-ben is vagy 2-3 ilyen. És nem az autó eladása miatt, mert az benne van a pakliban, hanem mert közbe jött valami; lekérték Carverticalon, sérült volt, és hasonlók. Ha egyeztetünk időpontot, akkor nagyon rosszul esik a lemondás, mert másnak tudtam volna segíteni abban az időben… És ha már lekérdezitek (de inkább ne), akkor az átvizsgálás megrendelése előtt tegyétek. Bár szerintem kidobott pénz.

 

A legjobb átvizsgálás

Talán a Papp Tibi által írt törött Skodás cikkhez nyújtott közreműködésem. Pécsre utaztam el egy átvizsgálás miatt, egy totálkárból életre kelt autót néztem át, ebből született egy remek cikk. Remélem néhány olvasót sikerült megmenteni egy holtából feltámasztott szar megvételétől.

Sajnos a világot sújtó infláció, a rezsiköltségek emelkedése minket is érint, kénytelenek vagyunk az új év elejétől árat emelni. A tavalyi évben végig tartottuk a 25.000 Ft-ot, ez most- mint eddig is, egységesen- 29.000 Ft lesz. Minden drágább, és nem engedhetem meg magamnak, hogy ne a legjobb eszközöket használjam a munkámhoz. Csak egy példa, a diagnosztika éves frissítése tavaly majd’ háromszázezer forintba került… Jelen állás szerint továbbra sem tudok vidéken átvizsgálást végezni – sajnos még mindig csak 24 órából áll a nap.

És ne felejtsétek, 2023-ban is segít az AutoRevizor, ha használt autót vennétek.

 

autó átvizsgálás és állapotfelmérés, autórevizor

Cikk megosztása:

Hasonló tartalmú cikkek

Sztorik

1 ápr 2024

Helyek, ahol nem akarsz autót venni

Kerülendő nepperek, avagy vannak kereskedések, ahova nem szívesen megyek. Nem tudom miért, talán rossz a hely karmája, talán idegesítő a személyzet. Vagy az autók nyolcvan százaléka egyszerűen kritikán aluli. Viszont azt sem mondhatom az ügyfélnek, hogy nem szeretek ide járni, nézzünk máshol autót, mert lehet, hogy itt lesz élete vétele. Persze, ha már tendencia, hogy […]

Sztorik

1 márc 2024

Alfától Toyotáig Vin Diesellel

Alfa átvizsgálás, egy kiváló program hétvégére. A család az család, dörmögi Vin Diesel szúrós tekintettel. Bár enélkül is tisztában vagyok eme fogalom fontosságával, így vidáman indulok el vasárnap délelőtt egy Alfa átvizsgálására – a feleségem unokahúgának kérésére. Kicsivel tíz év fölötti az átvizsgálandó autó, de még éppen hárommillió alatt az ára. Ez azért nem kevés […]

Egyéb, Tippek

1 nov 2023

Milyen autót vegyünk?

Autót, de milyet? Ez itt a kérdés. A 2020 évek kezdete eddig a káosz időszaka. Nyersanyaghiány miatt akadozó ellátás, háborús helyzet a szomszédban és messzebb is, elszálló energia- és üzemanyagárak. Az autók pedig egyre drágábbak. A Tesla árcsökkentése jótékonyan hatott a piacra, de érdemi árcsökkenést ne várjunk a piacon. Nézzük meg a különböző hajtásláncokat, vegyük […]