kia ceed helyszíni állapotfelmérés
Kia Ceed helyszíni állapotfelmérés
2021.05.17.
alfa romeo átvizsgálása
A bizományos használt autó
2021.06.16.

Peugeot 407 átvizsgálás

peugeot átvizsgálás

Úgy látszik, most már tényleg sorozat lesz a legrosszabb átvizsgált autókból. A mostani  Peugeot 407 átvizsgálás méltán pályázik e lista élére, de minimum a dobogóra.

Persze sokan megvonják most a vállukat, hogy ugyan mit is várhatunk ettől a típustól, ami egyes körökben híresen problémás autónak ismert, bár nem feltétlen az. Viszont a 407 coupé formája mondhatni elvarázsol, rabul ejt.

peugeot átvizsgálás

2006-2010 között gyártották és a hathengeres coupé újkori ára 13 millió forint körül mozgott. Az átvizsgálandó járgány automata, hatfokozatú tiptronic váltóval szerelt.

Az általam megnézett példány jelentősen veszített újkori árából és ’már csak’1 millió forint körül kelleti magát…

Ez az átvizsgálás is az ügyfél jelenléte nélkül történt. Egy gyors email váltás után kapcsolatba léptem a kereskedővel, másnapra tudtam is időpontot egyeztetni.

A megbeszéltek szerint érkeztem a kereskedéshez, látom nagy a sürgés-forgás az autó körül… A kereskedő felesége/barátnője/alkalmazottja próbál szóval tartani, de én mennék az autóhoz. nem tudnak feltartani a frissen manikűrözött műkörmök sem…

Ez a mozgás az átnézendő autó körül ritkán jelent jót. persze nem ez az első Peugeot átvizsgálás, ami rosszul indul.

Azt az információt kaptam az eladótól, hogy nem indul a Peugeot, akkumulátor vagy generátor probléma miatt.

 

A külső és a belső

Amíg körbemértem az autót, addig sikerült is bebikázni, és életet lehelni a motorba. Ezt diszkrét füstfelhő jelezte a kipufogóból és az autó eleje (!) felől…

A karosszéria ellenőrzés során kiderült, hogy a jobb első sárvédő dobbetét törött, nagy része hiányzik. De ami a helyén van, az is lóg.

peugeot átvizsgálás

Még szerencse, hogy azon a részen semmilyen elektronika nincs, amit védenünk kellene a víztől… vagy mégis?

Tipikusan az a javítás, ami arról szól, hogy olcsón, gyorsan csináljuk meg. Jóvanazúgy…

A beltér fotókon tűrhető, élőben undorító. Minden kopott, zsíros, erősen elhasznált. Erről már fotót sem töltök fel, nem adná vissza. A kormányhoz szinte odaragadok.

 

Diagnosztika – a bukás

Természetesen a check engine lámpa sárgán világított és a nem túl diszkrét füstöt eregető kipufogó alapján nem csak generátor hiba miatt.

A kiolvasás eredménye 10 hiba a motorban, egy-kettő az automata váltóban, de az ABS sem úszta meg. Tíz. Csak az rossz az autón, ami elromolhat…

használt autó átvizsgálás

A kiolvasást követően a kereskedő megjegyezte, hogy úgy tudja, rossz a részecskeszűrő. Tényleg? Köszi. Sose jöttem volna rá magamtól…

Az autó ára, mint korábban is említettem, kicsivel egymillió felett. Sajnos ezt is meg fogja venni valaki, de nem az Autórevizor ügyfele.

Kérdezem én, hogy lehet ilyen hulladékot árulni? Ha kereskedő vagy és ezt beszámítod valamibe, akkor komplett idióta vagy. Ha tudsz a hibákról, akkor pedig szemétláda. Ez a konkrét átbaszás iskolapéldája. Ha valaki ingyen elviszi ezt a szart, akkor is minimum másfél milla talpra állítani. És akkor még nem is mentünk vele… Gondolom a futómű az koppanásmentes.

A hirdetés is sokatmondó; az ember magát és a kereskedését az egekig magasztalja benne, az árult autóról azonban egy szót sem ír. Mondjuk így utólag ezt abszolút megértem…

Az utóbbi időben azt látom, hogy néhány kereskedés, amely hasonló üzletpolitikát folytatott, bezárta kapuit. Őszintén? Halleluja! Sajnos még mindig rengeteg simlis nepper él a piacból, kullancsként szívva az emberek vérét.